Penzionera tukli do smrti zbog 50 evra

Radiša Đorćević (66), inostrani penzioner iz sela Makce u opštini Veliko Gradište ubijen je u porodičnoj kući u svom selu.

Njegovo beživotno telo pronašao je u lokvi krvi rođak koji je 2. februara došao da ga poseti i o tome obavestio policiju.

Zbog sumnje da su ubili starca policija je uhapsila Draška B. (41) i Zorana J.(26), obojica iz Požarevca i maloletnu J.Nj.

Policija sumnja da je maloletna J.Nj. obavestila razbojnike iz Požarevca da Radiša živi sam i da kod sebe ima devizni novac i druge dragocenosti.

Pretpostavlja se da su osumnjičeni u večernjim satima ušli u kuću ubijenog i sa više udaraca drvenom bejzbol palicom i metalnom šipkom usmrtili ga udarcima u glavu.

Od zadobijenih povreda Radiša je preminuo na licu mesta. Posle toga razbojnici su obavili premetačinu po kući a od ubijenog uzeli mobilni telefon, novčanik u kome je bilo 50 evra i bankovnu karticu.

Pretresom kuća osumnjičenih policija je pronašla mobilni telefon ubijenog Radiše, a u njivi u blizini sela Makce i metalnu šipku sa tragovima krvi. Osumnjičeni su predati istražnom tužilaštvu Višeg suda u Požarevcu.